Αλληλεγγύη στον συνάδελφο τηλεφωνητή Ανδρέα Μήτση

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί, στο Κτήριο 9 της Ευελπίδων, εκδικάζεται η διεκδίκηση επαναπρόσληψης του συναδέλφου Ανδρέα Μήτση. Όπως αναφέρει και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-ΠΑΝΑΦΟΝ “Στις 30 Απριλίου 2011, ο συνάδελφός μας Ανδρέας Μήτσης, τυπικά και μόνο υπάλληλος της εταιρείας Infoassist, και επί τρεισήμισι χρόνια εργαζόμενος ως ‘επινοικιαζόμενος’ για λογαριασμό της Vodafone στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών, με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone, απολύθηκε και από τις δύο εταιρείες με το πρόσχημα της «περικοπής προσωπικού». Η απόλυση αυτή ήρθε μετά την συμμετοχή και ενεργό υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Σωματείου μας στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε ‘παραίτηση’ που εξαπέλυσε η Διοίκηση της Vodafone στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών”.

Πρόκειται λοιπόν ξεκάθαρα για μία εκδικητική απόλυση συνδικαλιστικού χαρακτήρα γιατί ο συνάδελφος δεν έμεινε αμέτοχος στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, συλλογικοποιήθηκε και οργανώθηκε στο σωματείο του και διεκδίκησε τα αυτονόητα. Η περίπτωση του συναδέλφου Ανδρέα Μήτση αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών με τις εταιρίες outsourching και τους επινοικιαζόμενους εργαζομένους που θεωρούνται οι πλέον αναλώσιμοι. Αποκαλύπτει όμως και τη βαρύνουσα σημασία που έχει για τους εργαζομένους η ύπαρξη αγωνιστικών, και όχι γραφειοκρατικών, επιχειρησιακών σωματείων και η συμμετοχή των ίδιων των συναδέλφων σε αυτά. Έτσι, ο συνάδελφος τηλεφωνητής Ανδρέας Μήτσης δεν θα είναι μόνος τους απέναντι στα αφεντικά της Vodafone και της Infoassist, αλλά θα έχει τη στήριξη του σωματείου του καθώς και λοιπών αλληλέγγυων.

Ακολουθούν τα ψηφίσματα αλληλεγγύης:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

(Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου: 5215/2008)

Τηλ.: +30 210 6702 590 – Φαξ: +30 210 6702 580 – Ε-mail: info@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ.: 3/2014

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2014

NA ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΛΗΞΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ

Τετάρτη 22/01/2014, 9:00 πμ., Πρωτοδικείο Αθηνών («Ευελπίδων»), Κτήριο 9

Στις 30 Απριλίου 2011, ο συνάδελφός μας Ανδρέας Μήτσης, τυπικά και μόνο υπάλληλος της εταιρείας Infoassist, και επί τρεισήμισι χρόνια εργαζόμενος ως ‘επινοικιαζόμενος’ για λογαριασμό της Vodafone στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών, με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone, απολύθηκε και από τις δύο εταιρείες με το πρόσχημα της «περικοπής προσωπικού». Η απόλυση αυτή ήρθε μετά την συμμετοχή και ενεργό υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Σωματείου μας στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε ‘παραίτηση’ που εξαπέλυσε η Διοίκηση της Vodafone στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Μετά από αυτή την απεργία η διοίκηση αναδιπλώθηκε  στο θέμα των απολύσεων και σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, αναγκάστηκε να υπογράψει την ανανέωση της ΕΣΣΕ 2011-2012.  

Ο συνάδελφος προχώρησε μαζί με το Σωματείο μας στην καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσής του από την Infoassist, ζητώντας την ανάκλησή της και την καταβολή των δεδουλευμένων του. Στη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στις 21 Ιουνίου 2011, ο εκπρόσωπος της Infoassist απέδωσε την απόλυση του συναδέλφου στη ‘γενικότερη ύφεση’. Ο ισχυρισμός του όμως δεν ευσταθεί αφού, πρώτον, ο συνάδελφος Ανδρέας Μήτσης είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που απολύθηκε από την Infoassist στη συγκεκριμένη περίοδο, και δεύτερον, έκτοτε η Infoassist έχει κάνει δεκάδες προσλήψεις, χωρίς όμως να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Infoassist όσο και στη Vodafone. Η διοίκηση της Vodafone δίπλα στους δικούς της υπαλλήλους απασχολεί εκατοντάδες ‘επινοικιαζόμενους’ εργαζόμενους από διάφορες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης και της Infoassist). Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι κάνουμε την ίδια δουλειά, οι ‘επινοικιαζόμενοι’ συνάδελφοί μας δεν έχουν συλλογική εκπροσώπηση και δεν καλύπτονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Vodafone, με αποτέλεσμα να εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους (χαμηλότεροι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, συχνά ορισμένου χρόνου ενός και δύο μηνών κλπ.). Έτσι προσπαθούν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να υπονομεύουν και να αποδυναμώνουν τους αγώνες μας και τις συλλογικές μας διεκδικήσεις. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου.

Στις 22 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 9:00 πμ. εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών, κτίριο 9 (πρώην Σχολή Ευελπίδων)  η αγωγή του συναδέλφου και η διεκδίκηση της ανάκλησης της απόλυσής του και της καταβολής των δεδουλευμένων του. Το Σωματείο μας στηρίζει αυτό το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα του συναδέλφου μας Ανδρέα Μήτση και θα βρεθεί στο πλευρό του για να τον υπερασπιστεί στην επικείμενη δικαστική διαδικασία. Εκεί καλούμε όλους τους συναδέλφους, για να επιδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε με την παρουσία μας το δίκαιο αίτημα του συναδέλφου. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον φόβο και τις πιέσεις, διότι πλέον έχουμε βιώσει πως τα σχέδια για απολύσεις/μη ανανεώσεις συμβάσεων, μειώσεις μισθών, καταστρατήγηση του ωραρίου είναι ήδη εδώ και θα προχωρούν όσο δεν αντιστεκόμαστε.

Εκτός από την έμπρακτη παρουσία μας στην εκδίκαση της υπόθεσης, είναι αναγκαία και η οικονομική αλληλεγγύη απέναντι στο συνάδελφο, ο οποίος είναι σχεδόν 3 χρόνια άνεργος και τα δικαστικά έξοδα αγγίζουν τα 850 ευρώ. Όποιος συνάδελφος θέλει να συνεισφέρει μπορεί να απευθυνθεί στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου. Η όποια οικονομική βοήθεια είναι απαραίτητη για να ανταπεξέλθουμε στα δικαστικά κόστη.

Το ΔΣ του Πανελληνίου Σωματείο Εργαζομένων Vodafone 

—————————————————————————————————-

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 210 5100961 – E-mail : symboulio@pasetim.com

————————————————————————————————

Αρ.Πρωτ.: 03/2014

17/01/2014

Ψήφισμα συμπαράστασης για τον συνάδελφο Ανδρέα Μήτση

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Wind εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον απολυμένο συνάδελφο Ανδρέα Μήτση, ο οποίος έχει προσφύγει ενάντια στη διοίκηση της Infoassist με αίτημα την επαναπρόσληψή του και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

 Στις 30 Απριλίου 2011 ο συνάδελφός μας Ανδρέας Μήτσης, υπάλληλος της Infoassist και επί τρεισήμισι χρόνια εργαζόμενος ως ‘επινοικιαζόμενος’ για λογαριασμό της Vodafone στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών, με ενεργό ρόλο στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone, απολύθηκε και από τις δύο εταιρείες με την δικαιολογία της περικοπής προσωπικού. Η απόλυση αυτή ήρθε μετά την συμμετοχή και ενεργό υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε ‘παραίτηση’ που εξαπέλυσε η Διοίκηση της Vodafone στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Ο συνάδελφος προχώρησε μαζί με το Επιχειρησιακό Σωματείο της Vodafone σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσής του από την Infoassist, ζητώντας την ανάκλησή της και την καταβολή των δεδουλευμένων του. Στη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στις 21 Ιουνίου 2011, ο εκπρόσωπος της Infoassist απέδωσε την απόλυση του συναδέλφου στη ‘γενικότερη ύφεση’. Ο ισχυρισμός του όμως δεν ευσταθεί αφού, πρώτον, ο συνάδελφος Ανδρέας Μήτσης είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που απολύθηκε από την Infoassist στη συγκεκριμένη περίοδο, και δεύτερον, έκτοτε η Infoassist έχει κάνει δεκάδες προσλήψεις, χωρίς όμως να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Infoassist όσο και στη Vodafone. Η διοίκηση της Vodafone δίπλα στους δικούς της υπαλλήλους απασχολεί εκατοντάδες ‘επινοικιαζόμενους’ εργαζόμενους από διάφορες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης και της Infoassist). Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν την ίδια δουλειά, οι ‘επινοικιαζόμενοι’ συνάδελφοί μας δεν έχουν συλλογική εκπροσώπηση και δεν καλύπτονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Vodafone, με αποτέλεσμα να εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους (χαμηλότεροι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, συχνά ορισμένου χρόνου ενός και δύο μηνών κλπ.). Έτσι προσπαθούν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να υπονομεύουν και να αποδυναμώνουν τους αγώνες μας και τις συλλογικές μας διεκδικήσεις. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου.

 Το Σωματείο μας στηρίζει τον συνάδελφο Ανδρέα Μήτση, ο οποίος έχει συμπαρασταθεί ενεργά και στους δικούς μας αγώνες,  και απαιτεί τη δικαίωσή του με την άμεση ανάκληση της απόλυσής του από την Infoassist και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

Στις 22 Ιανουαρίου 2014 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του συναδέλφου και η διεκδίκηση της ανάκλησης της απόλυσής του και της καταβολής των δεδουλευμένων του.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα του συναδέλφου με ψηφίσματα και παρουσία στην εκδίκαση της αγωγής.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΤΟ Δ.Σ.

One thought on “Αλληλεγγύη στον συνάδελφο τηλεφωνητή Ανδρέα Μήτση”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *