Ενημέρωση από την απεργία στη Forthnet

12:30

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις συνάδελφοι που είχαν προσαχθεί. Ωστόσο, η απεργία συνεχίζεται και η αντίδραση της εταιρείας θα πρέπει να απαντηθεί αναλόγως. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, η εταιρεία που έχει προχωρήσει σε τόσες απολύσεις, να διώκει νομικά τους εργαζόμενους που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

12:15

Αυτή την ώρα παραμένουν περίπου 70 άτομα έξω από το κτίριο της εταιρείας για να προασπίσουν το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στον ίδιο τον αγώνα, ενάντια στις μεθοδεύσεις των αφεντικών που μας θυμίζουν ότι τίποτα τελικά δεν πρέπει να το θεωρούμε αυτονόητο, ούτε καν δικαιώματα που τα κατακτήσαμε με σκληρό αγώνα.

12:00

Από σήμερα τα ξημερώματα είχε προκηρυχτεί απεργία από το Σωματείο Εργαζομένων Forthnet-Netmed ως απάντηση στην άγρια επίθεση της εργοδοσίας τον τελευταίο μήνα. Μία επίθεση που οδήγησε σε 14 συνολικά απολύσεις με μία από αυτές να είναι για συνδικαλιστική δράση.

Οι συνάδελφοι καλούσαν για περιφρούρηση της απεργίας τους από τις 7πμ. έξω από τα κεντρικά της εταιρείας. Πολλοί εργαζόμενοι της Forthnet, αλλά και αλληλέγγυοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μπλόκαραν την είσοδο του κτιρίου.

Η εργοδοσία, προφανώς και δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Προχώρησε σε μηνύσεις κατά μελών του ΔΣ του Σωματείου και φώναξε τους μπάτσους. Κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ κατέφθασαν έξω από την εταιρεία έτοιμοι να διαλύσουν την περιφρούρηση, αν τους ζητηθεί , ενώ προσήχθησαν στο ΑΤ Πετραλώνων και τρία μέλη του ΔΣ του Σωματείου μετά τις μηνύσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *