Νέα συγκέντρωση στα κεντρικά του ΟΑΕΔ για την “κοινωφελή” σκλαβιά

2014-02-27-11Τρίτη 18 Μαρτίου 12:00 στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Άλιμος)

Στις 27/2 150 άνεργοι/ες, «κοινωφελείς» και εργαζόμενοι/ες πραγματοποιήσαμε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο. Όλοι μαζί συναντηθήκαμε με τον γραμματέα της Δίοικησης του οργανισμού Γκούνη Σ. και απαιτήσαμε άμεση απάντηση στα αιτήματα μας:

Απόσυρση της ρύθμισης περί διαγραφής ανέργων που αρνούνται θέση κοινωφελούς εργασίας

Άμεση αποπληρωμή δεδουλευμένων – σταθερή μηνιαία καταβολή μισθού

Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα – απόσυρση της διάταξης που εξαιρεί τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα από τις συλλογικές συμβάσεις.

Όχι στην κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων και των Voucher

Αυξήσεις στους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας,

Επίδομα ανεργίας που να καλύπτει όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις

Κατάργηση των κοινωφελών προγραμμάτων και των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που αναφέρονται σε «ωφελούμενους»

Ο γραμματέας της Διοίκησης δεσμεύτηκε ενυπόγραφα να απαντήσει εντός 10 ημερών. Γι’ αυτό συγκεντρωνόμαστε εκ νέου την Τρίτη 18 Μαρτίου 12:00 στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Άλιμος) για να παραλάβουμε τα εξής έγγραφα με την σφραγίδα του ΟΑΕΔ:

1. Νέα σαφή εγκύκλιο με την οποία να ακυρώνεται η ρύθμιση της εγκυκλίου ΒΛΓΨ4691Ω2-ΠΙΚ, 13/12/2013 περί διαγραφής από τα μητρώα του ΟΑΕΔ των ανέργων που αρνούνται θέση κοινωφελούς εργασίας.

2. Επίσημο έγγραφο απάντησης από τον ΟΑΕΔ στα υπόλοιπα αιτήματα μας.

Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ, Σωματεία, συνελεύσεις εργαζομένων-ανέργων, συνελεύσεις γειτονιών

synekox.espivblogs.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *