Αφεντικά, κάτω τα χέρια από τον espiv, τους εργατικούς αγώνες, το κίνημα!

Οι Proledialers είμαστε μία συνέλευση εργαζομένων και ανέργων τηλεφωνητ(ρι)ών. Η συνέλευσή μας συστάθηκε το 2013 και λειτουργεί οριζόντια και αντιιεραρχικά. Διέπεται από διαδικασίες βάσης, στοχεύοντας στην οργάνωσή μας στα τηλεφωνικά (και όχι μόνο) κάτεργα.  Συζητάμε και αποφασίζουμε το λόγο και τις δράσεις μας συνθέτοντας τις απόψεις μας, μακριά από κομματικές γραμμές και λογικές ανάθεσης. Έχουμε προχωρήσει σε διάφορες παρεμβάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα (αλλά και σε άλλους κλάδους που ζητούν την συμπαράστασή μας) με κύριο στόχο τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας.

Για τις ανάγκες της συνέλευσής μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ιστολόγιο όπου θα δημοσιεύουμε νέα, καταγγελίες, παρεμβάσεις και δράσεις μας. Επιλέξαμε από την αρχή το blog μας να φιλοξενηθεί στον κινηματικό server espiv. Οι αρχές που διέπουν τον espiv αποτέλεσαν το κριτήριό μας για αυτήν την επιλογή. Συγκεκριμένα, ο αδιαμεσολάβητος και αντιεραρχικός χαρακτήρας του, καθώς και η αντικερδοσκοπική/αντιεμπορική δραστηριοποίησή του αντιστοιχούν και στη δική μας λογική. Επίσης, ο espiv έχει χαρακτήρα κινηματικό, καθώς μέσω αυτού βρίσκουν βήμα έκφρασης πολλές συλλογικότητες. Η δική μας συμμετοχή ενδυναμώνει τον χαρακτήρα αυτόν, αλλά και ενδυναμώνεται, καθώς συσχετιζόμαστε και συνδεόμαστε με τα άλλα κομμάτια του κινήματος. Στα πλαίσια αυτά, ο espiv παρέχει ανωνυμία στους χρήστες του, στοιχείο σημαντικό για την κινηματική μας δράση  σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου τα αφεντικά στοχοποιούν και επιτίθενται σε εργαζομένους, συλλογικότητες και εν τέλει όποιον αντιστέκεται.

Σε μία τέτοια επίθεση προέβη και το αφεντικό της OnLine Sales ενάντια σε εργαζόμενες που απέλυσε και διεκδίκησαν την επαναπρόσληψή τους, αλλά και ενάντια στη συνέλευσή μας και στον κινηματικό server espiv, αποστέλλοντας εξώδικο στο οποίο μας εγκαλεί για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητά να αποκαλυφθούν τα στοιχεία των μελών της συνέλευσής μας. Συνέπεια αυτού του εξωδίκου ήταν ο Πρύτανης της Παντείου να δώσει εντολή να κατέβει ο server, συντασσόμενος με το κράτος και τα αφεντικά που ακολουθούν πρακτικές αυτού του τύπου για να χτυπήσουν κάθε εργατική και κινηματική διεκδίκηση

Όμως, το ανταγωνιστικό κίνημα είναι μαθημένο σε τέτοιες επιθέσεις. Δεν μας φοβίζουν, αλλά μας συσπειρώνουν. Όταν χτυπάτε έναν από εμάς, είναι σαν να χτυπάτε όλους μας. Δεν θα σταματήσουμε να οργανώνουμε την αντίστασή μας. Δεν είμαστε μία ομάδα ανωνύμων φυσικών προσώπων, είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι αγωνιζόμαστε συλλογικά. Δεν περιχαρακωνόμαστε στα πλαίσια του συστήματος και των θεσμών του, δεν εξαντλούμαστε στην εκπροσώπηση και στις νομικές μορφές που μας επιβάλλει, αλλά συλλογικοποιούμαστε μέσα και πέρα από αυτές.

Η φιλοξενία του blog της συλλογικότητάς μας από τον κινηματικό server espiv ήταν και είναι πολύ σημαντική και ενισχύει τους αγώνες μας. Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στην Cybrigade, καλούμε όλες τις συλλογικότητες να πράξουν ομοίως γιατί τέτοιου τύπου απειλές είναι πολύ πιθανό να τις ξαναβρούμε μπροστά μας.

One thought on “Αφεντικά, κάτω τα χέρια από τον espiv, τους εργατικούς αγώνες, το κίνημα!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *