ΘΕΡΜΟΙΛ Α.Ε.: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΙΧΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Κάλεσμα στην Επιθεώρηση Αγίας Παρασκευής, 6/3 στις 11:45 πμ.

Έχουμε ακούσει  και διαβάσει κατά καιρούς διάφορα για τη ΘΕΡΜΟΙΛ. Για τις περιπτώσεις αδήλωτης και μαύρης εργασίας ανέργων που έχουν βρει μία δουλίτσα (σημ.: τηλεφωνική εργασία ενημέρωσης των υποψήφιων πελατών για τις τιμές πετρελαίου, απολύμανσης και διαχείρισης -έκδοσης κοινοχρήστων). Συνήθως αυτή είναι 4ωρη ή 5ωρη για να συντηρούνται οριακά μέσα σε αυτό το ασφυκτικά μίζερο περιβάλλον επιβίωσης.
Για τους/τις  συναδέλφους που περίμεναν να δούνε την πρόσληψη και τα ένσημα τους να εμφανίζονται στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ χωρίς ποτέ να τα καταφέρουν. Για την όχι μόνο απλή υπόνοια για την εξαπάτηση των εργαζομένων και για τις περιπτώσεις απλήρωτης εργασίας και καθυστέρησης μισθών που ξεπερνάει κατά πολύ τους 4 μήνες. Επίσης για τις συνεχόμενες απαντήσεις των αφεντικών και των παρατρεχάμενων της εταιρείας στις απαιτήσεις  των συναδέλφων για την πληρωμή των δεδουλευμένων με την κλασική μέθοδο του:  «έλα αύριο ή από την επόμενη βδομάδα».  Τον εξαναγκασμό σε παραίτηση, τη μη αποδοχή εργασίας πάνω από τρεις μέρες (με τη μέθοδο της παρεμπόδισης εισόδου στην εργασία) ώστε να θεωρηθεί οικειοθελής αποχώρηση.
Έχουμε διαπιστώσει πάλι την πιο χαρακτηριστική τακτική για τις απολύσεις  στα τηλεφωνικά κέντρα και για την εν λόγω εταιρεία. Αυτή την εργασιακή “νόρμα” ανταγωνισμού που έχει να κάνει με τους στόχους στις πωλήσεις, τον αριθμό των “ολοκληρωμένων κλήσεων” με τους υποψήφιους πελάτες, τη διαχείριση του σεναρίου και των “αντιρρήσεων” και άλλα ευφάνταστα που κυριαρχούν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια  και συνθέτουν το σκηνικό ανακύκλωσης της ανεργίας σε τέτοιες σκατοδουλειές
(έχοντας αντιμετωπίσει ακριβώς  τα ίδια και εμείς σαν proledialers).
Όταν ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου η καινούργια ομάδα εργαζομένων στις εξερχόμενες κλήσεις -περί τα έξι με επτά άτομα, έπεσε στην αντίληψη κάποιων από αυτούς η καθυστέρηση της αναγγελίας πρόσληψης , η  μη αναγγελία της σε ορισμένες περιπτώσεις και οι συνεχόμενες αποχωρήσεις και απολύσεις παλαιότερων συναδέλφων τους. Οι πιο παλιοί στην εταιρεία ήταν μόνο  δέκα  με δεκαπέντε μέρες πιο πριν από αυτούς. Έκανε ιδιαίτερη εντύπωση επίσης  η ανακύκλωση του κόσμου που πηγαινοερχόταν για δύο ή τρεις μέρες  χωρίς να μένει κανείς εκεί, εκτός από τους/τις προϊσταμένους-ες που είχαν να πληρωθούν επίσης για αρκετούς μήνες.

Από τα έξι άτομα τα τρία απολύθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου και αγνοούνται ακόμη τα δεδουλευμένα τους, όπως επίσης και των υπολοίπων που αποχώρησαν μην αντέχοντας την κοροϊδία.

Ένας συνάδελφος από αυτούς,  έκανε το αυτονόητο μετά την τηλεφωνική απόλυση και την επίπληξη που είχε δεχτεί για την παραγωγή των πωλήσεων που (δεν) έκανε. Τα αφεντικά της ΘΕΡΜΟΙΛ του απάντησαν πως θα τον ενημερώσουν τηλεφωνικά (για το πότε θα υπογράψει την καταγγελία σύμβασης-απόλυση και θα πληρωθεί εκπρόθεσμα τα δεδουλευμένα του). Όμως αυτός,  αφού βρέθηκε στην εταιρεία (Νικηταρά 1, Χαλάνδρι) την επόμενη μέρα και ζήτησε το χαρτί της απόλυσης και τα χρήματα του χωρίς να τα πάρει αλλά και χωρίς να μπορεί να εργασθεί, κινήθηκε εναντίον τους χρησιμοποιώντας την απειλή της αυτεπάγγελτης δίωξης, δηλαδή του αυτόφωρου. Η καταγγελία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας ως γνωστόν, κινεί την αυτόφωρη διαδικασία δίωξης του αφεντικού ή των υπευθύνων του (χρησιμοποιώντας ίσως  κάτι πολύ μικρό από την πολιτική των υποτιθέμενων «ίσων αποστάσεων» που εκφράζει  και επιβάλλει η νομοθεσία του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και στα αφεντικά, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση που η διεκδίκηση του συναδέλφου μας ήταν απλά «διαφορές οικονομικής φύσης»…). Με αυτό τον τρόπο, βρέθηκε μαζί  με τους διευθυντές της εταιρείας, αλληλέγγυους της συνέλευσής μας και με μέλη από άλλα σωματεία στο Α.Τ. της περιοχής εναντίον των αφεντικών της εταιρείας. Τελικά με κάποιες διαπραγματεύσεις καταφέραμε να πάρει πίσω τα δεδουλευμένα του και την καταγγελία της σύμβασης. Η πολύτιμη βοήθεια των αλληλέγγυων από τα σωματεία μαζί με τη νομική υποστήριξη που υπήρχε από το τηλέφωνο, μας στήριξε απέναντι στους αποθρασυνόμενους ανθρώπους της εταιρείας οι οποίοι απειλούσαν τον συνάδελφο πως θα προχωρούσαν σε μήνυση εναντίον του για εξύβριση. Μόνο όμως, με την  ανένδοτη στάση του συναδέλφου και όλων των αλληλέγγυων κερδίσαμε, υποχρεώνοντας τους να πληρώσουν τα δεδουλευμένα.

Έγινε επίσης και καταγγελία στην Επιθεώρηση εργασίας Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 427)  για όλα όσα εφαρμόζει η συγκεκριμένη εταιρεία και καλούμε στη τριμερή συνάντηση που πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 (11:45 πμ).

Μένει να καταδειχθεί συλλογικά το σύστημα της εν λόγω εταιρείας που της αποφέρει σημαντικά ποσά καθώς και ο τρόπος για να σταματήσει όλο αυτό με την άμεση κινητοποίηση των ίδιων των συναδέλφων μέσα στον εργασιακό χώρο.

Θα πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε συλλογικά όλα όσα χαρίζουμε καθημερινά στις εταιρείες τους. Εκεί που είμαστε αναγκασμένοι να τους ξεπουλάμε την εργασία μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση εντελώς τζάμπα.

Πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να σκέφτονται για μας, πως δεν μπορείς να τα βάζεις με κάποιον από αυτούς εκτός αν θέλεις πόλεμο με όλους τους…

  • ΟΛΟΙ-ΕΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ.
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.

proledialersσυνέλευση εργαζομένων και ανέργων τηλεφωνητ(ρι)ών

Είμαστε μία συνέλευση εργαζομένων και ανέργων τηλεφωνητ(ρι)ών. Η συνέλευσή μας λειτουργεί οριζόντια, αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά. Συζητάμε και αποφασίζουμε το λόγο και τις δράσεις μας συνθέτοντας τις απόψεις μας, μακριά από κομματικές γραμμές και λογικές ανάθεσης. Η συνέλευσή μας διέπεται από τις διαδικασίες βάσης στοχεύοντας στην οργάνωση των αντιστάσεών μας στα τηλεφωνικά (και όχι μόνο) κάτεργα.

 

 

7 thoughts on “ΘΕΡΜΟΙΛ Α.Ε.: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΙΧΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ”

  1. Μπραβο για τις πρωτοβουλιες σας.Θα μαθουν οι τυποι αυτοι να δουλευουν σωστα αλλιως να κλεινουν.Δεν χρειαζονται τετοιοι εργοδοτες.

  2. Καλησπέρα σας.
    Σαν εργαζόμενος για δυο εβδομάδες στην εταιρεία (σαν χημικός μηχανικός)(Δεκέμβριος 2015) έχω να δηλώσω ότι εκτός από την μη καταβολή δεδουλευμένων ο εργοδότης δεν μου κατέβαλε και τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Κάτι για το οποίο ενημερώθηκα πολύ αργότερα από το ταμείο με αποτέλεσμα να τις επωμισθώ εγώ καθώς είχαν παρέλθει οι δώδεκα μήνες για την υποβολή ενστασης. Οι τύποι χρήζουν δημόσιου ξεφτιλισματος, είναι απαράδεκτοι και αφήναν 4-5 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους που δούλευαν μέχρι το βράδυ. Σαμποτάζ στην εταιρεία και σαν καταναλωτές και σαν εργαζόμενοι να μείνουν στο δρόμο ή στη φυλακή τα “αφεντικά”.
    Καλή δύναμη και πάντα με τέτοιες πρωτοβουλίες

  3. Να ενημερωσω πως τα ίδια συμβαίνουν και στην άλλη εταιρεία του “ομίλου” τους την gazoil στον Ταύρο. Απλήρωτοι εργαζόμενοι που ζητούν δεδουλευμένα και τους πάνε απο μέρα σε μέρα μεχρι να εφαρμόσουν την ίδια πρακτική του “περίμενε τηλέφωνο για την απόλυση και τα δεδουλευμένα σου”. Τηλέφωνο που δεν γίνεται, προφανώς. Μην πηγαίνετε ουτε για συνέντευξη, κανένα άλλο θύμα στις κερδοσκοπικές βλέψεις των λαμογιων. Είναι τα ίδια ακριβώς. Gazoil=θερμοιλ και στα δυο ο Σιωζος.

  4. Ήρθε η ώρα τους! Ώρα να βγουν στην τηλεόραση τα λαμόγια, οι απατεώνες! Υπομονή 1 μήνα και κάτι και θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει με τα στοιχεία που έχω μαζέψει δουλεύοντας 6 μήνες και βέβαια κληρώθηκα τους 4 και ένσημα 0!

  5. αυτή η εταιρεία, που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και δεν σέβεται τίποτα, πρέπει να κλείσει, 6 μήνες εργάσθηκα εκεί και έφυγα , βρίσκοντας αλλού δουλειά,διότι δεν κατέβαλλαν τα αυτονόητα δηλ μισθό και ένσημα!

  6. Θα ήθελα την βοήθειά σας, έκανα καταγγελία για τα δεδουλευμένα στην επιθεώρηση εργασίας Αγίας Παρασκευής και επίσης στο ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ για τα ένσημά μου! 25/10/18 είναι το ρ/β που μου δώσανε στην επιθεώρηση στις 9.30 το πρωί! Τι πρέπει να κάνω για να έχω βοήθεια? Φυσικά αναφέρομαι στην Θερμοιλ, που αλλού? 6 μήνες εκδούλευση και είμαι 56 ετών που σημαίνει ότι τα ένσημά μου είναι πολύτιμα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *