Aλληλεγγύη στην απεργία διαρκείας των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ

Οι εργαζόμενοι/ες του ομίλου Οτε ξεκινήσανε απεργία διαρκείας από 21/12 διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, αυξήσεις μισθών για όλους τους εργαζομένους/τις εργαζόμενες και την ανάκληση των απολύσεων συναδέλφων/ισσών τους.

Παράλληλα ο όμιλος ΟΤΕ απασχολεί μέσω υπενοικίασης εργαζόμενες/-ους με μισθούς πείνας ενώ βρίσκεται στη λίστα των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, το ελαστικό ωράριο, η συνεχόμενη παρακολούθηση, αξιολόγηση και άσκηση πίεσης πλαισιώνουν ένα σύγχρονο κάτεργο από όπου δε λείπουν φυσικά και τα εργατικά ατυχήματα τα οποία σύμφωνα ΜΟΝΟ με τα επίσημα στοιχεία του ομίλου ΟΤΕ, ήταν 113 για το έτος 2018.

Την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη λιποθύμησε μπροστά σε ΚΑΦΑΟ συνάδελφός μας τεχνικός εν ώρα εργασίας, ο οποίος έμεινε αναίσθητος και μόνος του για αρκετή ώρα μέχρι να λάβει βοήθεια.

Ο νόμος προβλέπει να εργάζονται πάντα δύο άτομα μαζί στο τεχνικό πεδίο, αντίθετα ο όμιλος ”εφάρμοσε” για άλλη μια φορά το δικό του νόμο. Το νόμο του κέρδους και της εκμετάλλευσης!

Oι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του ΟΤΕ διεκδικούνε υπογραφή τριετούς σύμβασης εργασίας, την παύση ανάθεσης έργων σε εργολαβικές (τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα) και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Εμείς, ως εργατική ομάδα βάσης στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που εναντιώνονται στην εκμετάλλευσή τους από τα αφεντικά.

 

ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ/
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ/ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ, ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ

Συνέλευση εργαζομένων και ανέργων τηλεφωνητ(ρι)ών ενάντια στα τηλεφωνικά κάτεργα Proledialers

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *