Ανακοινώσεις των σωματείων Wind και Vodafone για τις απεργίες

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ:

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ “ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ” – ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Η απεργία της Παρασκευής στη VODAFONE είχε μεγάλη επιτυχία, ακολουθώντας την απολύτως επιτυχημένη απεργία στη WIND δυο μέρες πριν.

Þ     Τα κτήρια της Παλλήνης και της Πειραιώς έμειναν τελείως άδεια και περιφρουρούμενα από τις απεργιακές επιτροπές, στις οποίες συμμετείχε σημαντικός αριθμός συναδέλφων. Μαζί μας βρέθηκαν συνάδελφοι από την WIND και άλλες εταιρείες του κλάδου (INTRACOM, ΟΤΕ, ΝΟΚΙΑ SIEMENS), καθώς και συναγωνιστές από λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, Σωματεία και συλλογικότητες.

Þ     Παρέλυσε η Τεχνική Διεύθυνση και πολλές υπηρεσίες των τηλεφωνικών κέντρων δεν λειτούργησαν ή υπολειτούργησαν.

Þ     Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τεχνικών δήλωσαν στις φόρμες την απεργία, ενώ το ίδιο έκανε και αξιόλογος αριθμός συναδέλφων από τα υπόλοιπα τμήματα και κτήρια. (Ας σημειωθεί πως συμπτωματικά, από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι σήμερα Δευτέρα βράδυ, δεν λειτουργεί το σύστημα EVO, οπότε πολλοί συνάδελφοι δεν μπόρεσαν ακόμη να δηλώσουν την απεργία).

Þ     Στην Παλλήνη πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής απεργιακή συγκέντρωση με την συμμετοχή αρκετών τεχνικών συναδέλφων, αλλά και συναγωνιστών από την WIND, την ΙNTRACOM και τον ΟΤΕ.

Η ταραχή της Διοίκησης είναι μεγάλη και έκδηλη:

Þ     Η προσπάθεια προϊσταμένων στην Τεχνική Διεύθυνση και στα τηλεφωνικά κέντρα να ωθήσουν συναδέλφους  σε απεργοσπαστική εργασία βαφτίζοντάς τους σαν ‘προσωπικό ασφαλείας’ έπεσε στο κενό, καθώς οι ίδιοι οι συνάδελφοι αρνήθηκαν να συναινέσουν.

Þ     Η προσπάθεια προϊσταμένων στα τηλεφωνικά κέντρα να κουβαλήσουν τους εργαζόμενους από το ξημέρωμα στη δουλειά ή να τους μετακινήσουν σε άλλα κτήρια απέτυχε κι αυτή, χάρη στην αντίσταση των συναδέλφων.

Þ     Τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις δείχνουν πως οι κινητοποιήσεις μας είναι αποτελεσματικές και δυσκολεύουν την Διοίκηση στην υλοποίηση του εφιαλτικού σχεδίου της.

Συνάδελφοι, με την απεργία μας δείξαμε έμπρακτα πως:

Þ     Δεν πιστεύουμε τις ψεύτικες υποσχέσεις της Διοίκησης για τη “νέα εταιρεία”, όπου θέλουν να πετάξουν ως πρόβατα προς σφαγή τους συναδέλφους τεχνικούς, για να χτυπήσουν μισθούς, επιδόματα, παροχές που κατοχυρώνονται από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που με αγώνες έχουμε κατακτήσει με τα Σωματεία μας.

Þ     Εμείς οι εργαζόμενοι στη VODAFONE, μαζί με τους συναδέλφους μας στη WIND, μπορούμε να υλοποιήσουμε οποιοδήποτε έργο, μαζί και το network sharing, δίχως την δημιουργία «νέας εταιρείας», χωρίς υπεργολαβίες.

Þ     Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε αυτό τον αγώνα όλοι μαζί και μέχρι τέλους, για να ματαιώσουμε το σχέδιο της εργολαβίας.

Γι’ αυτό:

  • Όσοι συνάδελφοι δεν έχουμε δηλώσει ακόμη ΑΠΕΡΓΙΑ στις σχετικές φόρμες του EVO, πρέπει να το κάνουμε άμεσα αύριο ή τις αμέσως επόμενες μέρες.
  • Πρέπει να είμαστε σ’ ετοιμότητα και αποφασισμένοι. Δεν αποκλείονται τις επόμενες μέρες τυχοδιωκτικές κινήσεις, που ουσιαστικά θα είναι προσπάθειες υφαρπαγής της συναίνεσης-αποδοχής μας στη μεταφορά μας στον εργολάβο.
  • Δεν υπογράφουμε τίποτα, δεν απαντάμε σε κανένα mail της Διοίκησης, και για κάθε ενέργεια ενημερώνουμε-συντονιζόμαστε με το Σωματείο. Δεν επιτρέπουμε να μας κοροϊδέψουν.
  • Συνάδελφοι, με τις επιτυχημένες 24ωρες απεργίες σε VODAFONE και WIND ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων. Από σήμερα συνεχίζουμε πιο πολλοί και πιο δυνατοί τα βήματά μας στον δρόμο των αγώνων για να ματαιώσουμε οριστικά το σχέδιο της «νέας εταιρείας»-εργολαβίας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων ΤΙΜ (Wind):

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ “ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ” – ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

                                                                                                                                                                                                10/10/2013

Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση είχε καθολική επιτυχία.  Η συμμετοχή των συναδέλφων σ’ αυτή ήταν καταλυτική.

Δείξαμε έμπρακτα πως :

  • Δεν πιστέψαμε στις ψεύτικες υποσχέσεις των Τσίτουρα  και Μπάμπαλη για τη “νέα εταιρία”, όπου θέλουν να πετάξουν ως πρόβατα προς σφαγή τους συναδέλφους τεχνικούς, για να χτυπήσουν μισθούς, επιδόματα, παροχές που κατοχυρώνονται από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , που με αγώνες έχουμε κατακτήσει με τα σωματείο μας.
  • Θέλουμε, μπορούμε και πρέπει να υλοποιήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι στη WIND και αντίστοιχα οι συνάδελφοί μας στη VODAFONE, το network sharing χωρίς την δημιουργία «νέας εταιρίας».
  • Δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς της διεύθυνσης και στους απεργοσπαστικούς  μηχανισμούς, που για μια ακόμα φορά επιχείρησε να δημιουργήσει και να λειτουργήσει.
  • Πως είμαστε ενωμένοι όλοι οι συνάδελφοι, από όλα τα τμήματα της εταιρίας και πως όλοι μαζί θα αγωνιστούμε να ματαιώσουμε το σχέδιο της εργολαβίας.

Η ταραχή της διοίκησης της εταιρίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Φάνηκε π.χ. από το γεγονός πως στην Εξυπηρέτηση Πελατών οι προϊστάμενοι κατ’ εντολή της διεύθυνσης κάλεσαν για να εργαστούν την παραμονή της απεργίας τους συναδέλφους που είχαν ρεπό την ημέρα της απεργίας. Μετέθεσαν έτσι το ρεπό τους την ημέρα της απεργίας για να μην φανεί ότι ήταν απεργοί στις φόρμες απουσίας.

Τέτοιες  σπασμωδικές κινήσεις δείχνουν πως οι κινητοποιήσεις μας είναι αποτελεσματικές και δυσκολεύουν την διοίκηση στην υλοποίηση του εφιαλτικού σχεδίου της.

Μάλιστα, αυτό φαίνεται και από το χθεσινό mail της διοίκησης της Vodafone (βλ. σχετική ανακοίνωση του σωαματείο της Vodafone). Δεν αποκλείεται τέτοιες τυχοδιωκτικές κινήσεις να επαναληφθούν, που ουσιαστικά είναι κινήσεις υφαρπαγής της συναίνεσης-αποδοχής μας στη μεταφορά μας στον εργολάβο. Γι’ αυτό:

ð  Πρέπει να γράψουμε όλοι στις φόρμες απουσίας: ΑΠΕΡΓΙΑ

ð  Πρέπει να είμαστε σ’ ετοιμότητα και αποφασισμένοι: Δεν υπογράφουμε τίποτα, δεν απαντάμε σε κανένα mail της διοίκησης, για κάθε ενέργεια ενημερώνουμε-συντονιζόμαστε με το σωματείο. Δεν επιτρέπουμε να μας κοροϊδέψουν.

Με την αυριανή 24ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει οι συνάδελφοί μας στη VODAFONE, θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν από τα σωματεία μας μέσα από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ» – ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *