Ενημέρωση από την «Αστυνομική» Επιθεώρηση της Αγίας Παρασκευής για την ΘΕΡΜΟΙΛ Α.Ε. τη Δευτέρα 6 Μαρτίου

Έκπληξη μας περίμενε στην προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση για την καταγγελία του συναδέλφου μας που προσέφυγε εναντίον της ΘΕΡΜΟΙΛ Α.Ε. Ο συνάδελφος και οι αλληλέγγυοι από τα σωματεία και τις συνελεύσεις έπρεπε να δίνουν τα «διαπιστευτήρια» τους στην Ελληνική Αστυνομία για να μπορέσουν να βρεθούν στην εξέταση της υπόθεσης. Έπρεπε να δεχθούν την έντονη παρενόχληση με ερωτήσεις σχετικά με τον λόγο της παρουσίας τους, την συνδικαλιστική τους ιδιότητα, και στην ερώτηση μας για τον λόγο της παρέμβασης τους σε έναν χώρο που θα πρέπει να είναι ανοιχτός προς όλους όπως η Επιθεώρηση Εργασίας απάντησαν πως έχουν «εντολές από την Ασφάλεια για μία προγραμματισμένη παρέμβαση της συνέλευσης εργαζομένων και ανέργων τηλεφωνητών».

Ζητήσαμε και από την προϊσταμένη επιθεωρήτρια να φύγουν το περιπολικό και οι 8 περίπου «καπελάκηδες» και λοιποί τύποι και βαθμοί μπάτσων από τους χώρους και την είσοδο της επιθεώρησης της Αγίας Παρασκευής και κατεβήκαμε στην είσοδο για να το απαιτήσουμε από τον επικεφαλής.

Με την βοήθεια της προϊσταμένης καταφέραμε και διώξαμε τους «κρατικούς λειτουργούς» (!) της αστυνομίας που θέλανε να αφήσουν συγκεκριμένο αριθμό αλληλέγγυων να παραστεί στην εξέταση της καταγγελίας και ήθελαν να μιλήσουν ιδιαιτέρως  με τους «κρατικούς λειτουργούς»  -όπως τους χαρακτήρισαν- της Επιθεώρησης.

Τα σχόλια μπορεί να περισσεύουν για το ξεσκέπασμα  των μεθόδων εκφοβισμού μας και την δεδομένη στήριξη της ΕΛ.ΑΣ. στα αφεντικά αλλά όλο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για την πλέον εξόφθαλμο παρουσίαση και κατάδειξη των τρόπων εκμετάλλευσης και εξαπάτησης των εργαζομένων από την εν λόγω εταιρεία. Η απουσία τους από την εξέταση αυτής της καταγγελίας και η επιβολή προστίμου, μας αποδεικνύει πως τα αφεντικά δεν καταλαβαίνουν από καταγγελίες και πρόστιμα μέχρι να τους συμβούν. Το μόνο που αρκεί για μας είναι πως έστω και αργά κάποιος εργαζόμενος βρέθηκε μπροστά τους με αυτούς τους τρόπους τουλάχιστον, για να τους αποδείξει πως το «δεν βαριέσαι» δεν είναι η συνηθέστερη πρακτική που έχουν οι εργαζόμενοι απέναντι στην ασυδοσία τους.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι πως βρέθηκε αλληλέγγυος που είχε δουλέψει χωρίς να έχει πληρωθεί  από την ΘΕΡΜΟΙΛ, είχε κάνει καταγγελία για μη καταβολή δεδουλευμένων και μπόρεσε να ξαναζητήσει να κινηθούν οι διαδικασίες εναντίον τους για να πάρει τουλάχιστον τα δεδουλευμένα του.

Εν αναμονή λοιπόν της εκδίκασης της αγωγής του συναδέλφου μας εναντίον της ΘΕΡΜΟΙΛ στις 8/5/2017.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

(Τελικά καταλάβαμε πως οι μεγαλύτεροι φαν ενημέρωσης του  indymedia είναι οι μπάτσοι και η κρατική ασφάλεια…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *