Απεργία την Παρασκευή 28/02 σε Wind και Vodafone

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των σωματείων για την απεργία ενάντια στη νέα εταιρεία που θα μεταφερθούν εργαζόμενοι των δύο εταιρειών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΕΤΑΙΡEΙΑ»-ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ VODAFONE ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 10:00πμ στο κτίριο της Παλλήνης

Συμμετέχουμε μαζικά – Η απεργία είναι υπόθεση όλων μας – Κανείς απεργοσπάστης

Συνάδελφοι,
Τον πιο πραξικοπηματικό, αυταρχικό και αυθαίρετο τρόπο επέλεξαν οι Διοικήσεις της Vodafone και της WIND για να προσπαθήσουν να επιβάλλουν την μεταφορά του τεχνικού προσωπικού των δύο εταιριών στην ‘νέα εταιρία’.

Τα ΔΣ των δύο Επιχειρησιακών Σωματείων προσκλήθηκαν από τις Διοικήσεις σε συνάντηση χτες το πρωί για ‘ενημέρωση σχετικά με το network sharing’. Και στις δυο συναντήσεις οι Διοικήσεις ανακοίνωσαν στους εκπροσώπους των Σωματείων ότι στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση τμήματος των επιχειρήσεων στην ‘νέα’ εταιρεία μαζί με το εμπλεκόμενο τεχνικό προσωπικό. Η μεταφορά του προσωπικού κατά την δήλωση τους, θα γίνει αυτόματα και αυτοδίκαια, δηλαδή δίχως να απαιτείται η συναίνεση των εργαζομένων.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πραγματικό πραξικόπημα των Διοικήσεων Vodafone-Wind. Με μια προσωπική επιστολή που στάλθηκε στους συναδέλφους ηλεκτρονικά στο επαγγελματικό τους email χτες και τους παραδόθηκε σήμερα εκτυπωμένη, οι συνάδελφοι τεχνικοί ενημερώνονται από τις Διοικήσεις ότι πετιούνται εκτός των δύο εταιριών και αλλάζουν εργοδότη με την βία, χωρίς καν να ερωτηθούν, αγνοώντας τις ενστάσεις και τις διαφωνίες των Επιχειρησιακών Σωματείων. Με μια τελείως αυθαίρετη μετάφραση του Προεδρικού Διατάγματος 178/2002, ‘αποφασίζουν και διατάσσουν’ την αυτόματη μεταφορά του προσωπικού χωρίς καν την παραίτηση/απόλυση από τις δύο εταιρίες.

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να ξεφορτωθούν το τεχνικό προσωπικό πετώντας το σε μια εργολαβική εταιρία και ταυτόχρονα να ανοίξουν τον δρόμο για περαιτέρω συρρίκνωση της εταιρίας εκδιώκοντας και άλλα τμήματα στο μέλλον με ανάλογο τρόπο.

Αυτή η αλαζονεία και η υπεροψία με την οποία μας αντιμετωπίζουν μπορεί και πρέπει να σπάσει στην πράξη. Όμως, μπορούν να μας συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο όσο τους το επιτρέπουμε. Αν μας βρουν όλους μαζί απέναντί τους, τότε θα ξεσκεπαστεί η αυθαιρεσία τους, θα καταρρεύσουν οι εκβιασμοί τους και θα υποχρεωθούν σε υποχώρηση. Οφείλουμε στον εαυτό μας και στους συναδέλφους μας να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την εφαρμογή του σχεδίου τους.

– Γι αυτό καλούμε την Παρασκευή 28/2 όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν μαζικά και να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου στις 10:00πμ στο κτίριο της Παλλήνης.
– Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις.
– Δεν αναλαμβάνουμε καμία «έκτακτη» εργασία, δεν πηγαίνουμε να δουλέψουμε σε «εναλλακτικούς» χώρους απεργοσπασίας. Κανένας συνάδελφος να μην γίνει απεργοσπάστης.
– Δηλώνουμε ανοιχτά: ΟΧΙ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», στο εγκληματικό και τυχάρπαστο σχέδιο σε βάρος των εργαζομένων.
– Οι εργασίες μπορούν, πρέπει και θα γίνουν μόνο από το προσωπικό Vodafone και Wind ως έχει – όχι από «νέες» εργολαβίες, που προγραμματίζουν μεγαλοστελέχη νεκροθάφτες εις βάρος των εργαζομένων, των δικαιωμάτων, των Σωματείων μας.

Το ΔΣ του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

—————————————————————————————————-

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (Wind)
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: +30 210 5100910+30 210 5100910 – Φαξ: 210 5100961 – E-mail : symboulio@pasetim.com
————————————————————————————————

Καταδικάζουμε τη μονομερή, αυθαίρετη και πραξικοπηματική επιχείρηση των διοικήσεων Wind και Vodafone να μεταφέρουν συναδέλφους τεχνικούς στη «νέα εταιρία» Victus.

Όπως επανειλημμένα έχουν διατυπώσει τα Σωματεία μας και οι Συνελεύσεις μας: Η ίδρυση της δήθεν «νέας εταιρίας» είναι προσχηματική. Δεν προκύπτει από καμία τεχνική αναγκαιότητα (του sharing ή άλλου έργου). Η VICTUS φτιάχνεται αποκλειστικά για να σπάσει την ενιαία βάση του προσωπικού, του εργασιακού αντικειμένου και των Σωματείων στις δύο εταιρίες – και έτσι ν’ ανοίξει τον δρόμο σε μαζικές απολύσεις, στην πλήρη «εργολαβοποίηση» και κατάργηση των δικαιωμάτων μας (μισθοί, συλλογικές συμβάσεις, ωράρια και συνθήκες εργασίας).

Ταυτόχρονα, έτσι κινδυνεύουμε όλοι –και όχι μόνο οι «μεταφερόμενοι» συνάδελφοι–, γιατί οι δύο εταιρίες Vodafone και Wind συρρικνώνονται και μεταλλάσσονται σε εμπορικές φίρμες και μόνο.

Συνεχίζουμε – Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην περάσει το πραξικόπημα των Wind και Vodafone, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Αποφασίζουμε:
1. Αναβολή των ετήσιων εκλογικών διαδικασιών του Σωματείου.
2. Κήρυξη 24ωρης Απεργίας την Παρασκευή 28/2, με κεντρικό αίτημα: ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ WIND.
3. Υπερασπίζουμε αγωνιστικά, με συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, τη θέση εργασίας, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των συναδέλφων που αρνούνται να πάνε στο κάτεργο της «νέας εταιρίας».
4. Κατάθεση σημείων προς τη διοίκηση της WIND, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων όσων εργαζομένων επιχειρείται να μεταφερθούν στη “νέα εταιρία”. Παράλληλα, κατάθεση του αιτήματος για έγκαιρη απάντηση απ’ την πλευρά της διοίκησης (μέχρι και την Τρίτη 4/3).
5. Kήρυξη Στάσης Εργασίας (3-5 μμ) και Νέα Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 5/3:
(α) Για την επανεκτίμηση της κατάστασης και το πρόγραμμα δράσης μας.
(β) Για την αλλαγή του καταστατικού του Σωματείου (σε συνεργασία με το Σωματείο της Vodafone), ώστε να μην περάσει το σχέδιο των δύο διοικήσεων, να έχουν συναδέλφους στη «νέα εταιρία» που θα είναι ανοργάνωτοι, ασυνδικάλιστοι και απροστάτευτοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον αγώνα και στις απεργίες που αποφασίζουμε. Με ενότητα και αποφασιστικότητα, υπερασπίζουμε τα δικαιώματα, το μέλλον, την εργασιακή και ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας, ενάντια στα πραξικοπήματα των εργοδοτών.

Εργαζόμενοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590+30 210 6702 590 – Φαξ: +30 210 6702 580 – Ε-mail: info@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ. 14/2014
Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2014

Call
Send SMS
Add to Skype
You’ll need Skype CreditFree via Skype

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *