Στάση εργασίας και έκτακτη γενική συνέλευση χτες από το ΠΑ.ΣΕ.TIM HELLAS (WIND)

Να μην περάσει το πραξικόπημα των VODAFONE – WIND

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ «ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ»
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 15.00-17.00

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, 15.00 ,3ος όροφος, Λ. Αθηνών

Συνάδελφοι,

Οι διοικήσεις των Wind και Vodafone προχώρησαν εχθές (24/2) σε μια πραξικοπηματική ενέργεια. Στόχος τους είναι στις 10 Μαρτίου να ολοκληρώσουν τη μεταφορά συναδέλφων τεχνικών στην εργολαβική δήθεν «νέα εταιρία» που έχουν στήσει.

Αρχικά, κάλεσαν τα σωματεία μας, δήθεν για «ενημέρωση». Εκεί, για ακόμα μια φορά, φάνηκαν οι πραγματικές τους προθέσεις, καθώς δεν είχαν καμία απάντηση στο βασικό επιχείρημά μας. Ότι δηλ. καμία τεχνική αναγκαιότητα δεν υπαγορεύει τη «νέα εταιρία» για την εκτέλεση των εργασιών του network sharing και ότι αυτές μπορούν να γίνουν –όπως και ήδη γίνονται– απ’ το προσωπικό σε Vodafone καιWind ως έχει.

Λίγο αργότερα, όπως προφανώς είχαν προσχεδιάσει, έστειλαν mail στους συναδέλφους που επιχειρούν να μεταφέρουν στη «νέα εταιρία». Σ’ αυτό, ενώ αυθαίρετα ανακοινώνουν τη μεταφορά ως τετελεσμένη, έχουν το θράσος να… καλωσορίζουν τους συναδέλφους στη «νέα εταιρία» και σε μια… νέα λαμπρή καριέρα!

Οι δύο διοικήσεις προσπαθούν να παρουσιάσουν τη μεταφορά ως «αυτοδίκαιη» και «αυτόματη». Είναι μια ακόμα μονομερής και αυθαίρετη ερμηνεία του θεσμικού πλαισίου, που οι ίδιες επιχειρούν να κόψουν και να ράψουν στα μέτρα τους. Επιχειρούν όχι απλά να αξιοποιήσουν το υπάρχουν θεσμικό πλαίσιο, αλλά να το ερμηνεύσουν κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Είναι ένα πραξικόπημα, που επιχειρεί να αξιοποιήσει τα πολλαπλά μικρά και μεγάλα πραξικοπήματα των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων, που έχουν φουντώσει μέσα στο κλίμα των Μνημονίων, των απανωτών αντεργατικών μέτρων, με τις πλάτες της κυβέρνησης και όλων όσων στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Ο τρόπος που ενεργούν (κι ας μην είχε προηγηθεί τίποτε άλλο), δείχνει το πραγματικό σχέδιό τους για τη «νέα εταιρία». Ένα κάτεργο, όπου η «νέα» διοίκηση, διευθυντές και προϊστάμενοι πολύ σύντομα θα ξεχάσουν τις υποσχέσεις («διασφάλιση των όρων» κ.λπ.) – και θα μετατραπούν σε καθημερινούς δικτάτορες. Πολύ περισσότερο καθώς δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση στη «νέα εταιρία».

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την αυθαιρεσία να περάσει. Γιατί:

– Είναι απόλυτα δίκαιο και εφικτό το αίτημά μας: οι εργασίες να γίνουν απ’ το προσωπικό σε Vodafone και Wind ως έχει, χωρίς την προσχηματική ίδρυση της «νέας εταιρίας».

– Η «νέα εταιρία» φτιάχνεται με αποκλειστικό στόχο όχι να κάνει τη δουλειά, αλλά: (1) Να σπάσει την ενιαία βάση των Σωματείων στις δύο επιχειρήσεις. Και μαζί να σαρώσει τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς, τα δικαιώματά μας. (2) Να μεταφέρει τεχνικούς σε μια προσωρινή «αποθήκη», απ’ όπου πολύ σύντομα θα αρχίσουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή συμβάσεων, υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

– Αποκόβοντας το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού από τις Vodafone-Wind, οι δύο εταιρίες μετατρέπονται ουσιαστικά σε εμπορικές φίρμες και μόνο. Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες και για το προσωπικό που παραμένει ως υπάλληλος των δύο εταιριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στη συνάντηση με το σωματείο της Vodafone, η διοίκηση εκεί είπε καθαρά: για την ώρα, μεταφέρονται οι υπάρχοντες όροι – σε δύο μήνες, που λήγει η επιχειρησιακή σύμβαση της Vodafone, θα υπάρξει επανδιαπραγμάτευση με τη «νέα εταιρία». Με απλά λόγια: με την ίδρυση σχεδόν της «νέας εταιρίας», τουλάχιστον το μισό προσωπικό της θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον εκβιασμό της αποδοχής νέων, ατομικών συμβάσεων!

Συνάδελφοι,

Αν παραμείνουμε ενωμένοι και προχωρήσουμε σε μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις, θα αποδείξουμε έμπρακτα τη δύναμή μας – και είναι στο χέρι μας να επιβάλλουμε το σταμάτημα του καταστροφικού σχεδίου της μεταφοράς στη «νέα εταιρία». Η Ι. Τσίτουρα, στη συνάντηση με το Σωματείο μας, είπε ανοιχτά ότι δεν ζητούν τη συναίνεση των εργαζομένων γιατί ξέρουν ότι εκεί θα δημιουργηθούν «δυσαρέσκειες». Ξέρουν πολύ καλά ότι όλοι οι συνάδελφοι έχουν καταλάβει τι πάει να στηθεί στη «νέα εταιρία», ότι κανείς δεν θέλει να πάει. Αυτό προσπαθούν να ξεπεράσουν με το επιχειρούμενο πραξικόπημά τους. Αν όμως βρουν μια ενωμένη και αποφασισμένη αντίσταση, αυτό το σχέδιο και οι εκβιασμοί τους δεν θα περάσουν.

Το Σωματείο μας θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για την οργάνωση αυτής της αντίστασης, στην οποία πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί, «μεταφερόμενοι» και μη, αν δεν θέλουμε πολύ σύντομα το εργασιακό μας περιβάλλον να μετατραπεί σε πραγματική κόλαση. Και θα εγγυηθεί τη θέση εργασίας και την αξιοπρέπεια κάθε συναδέλφου που θέλει έμπρακτα να μην πάει στο κάτεργο της «νέας εταιρίας», με την ενότητα, τους αγώνες, την αποφασιστικότητα των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (Wind)
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: +30 210 5100910+30 210 5100910 – Φαξ: 210 5100961 – E-mail : symboulio@pasetim.com

Call
Send SMS
Add to Skype
You’ll need Skype CreditFree via Skype

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *